Restaurant bezoek groep 4/5
Op bezoek in een restaurant.
Groep 4 /5 is donderdag 24 november op excursie geweest. Zij hebben een restaurant bezocht, dit had natuurlijk alles te maken met het thema ” de feestelijke keuken”.
Leerlingen van het Horizon College brengen in de praktijk wat zij op school leren over gastheer/vrouw ,kok, en bediening.
 Na afloop hebben alle kinderen van 4/5 een verslagje gemaakt en het verslag van Alexander kunnen jullie nu allemaal lezen.
 
 
Excursie restaurant.
Toen wij bij het restaurant aan waren gekomen hingen we onze jassen op.
En toen mocht de hele groep een tafel kiezen.
Toen we een tafel hadden uitgekozen kregen we limonade. Daarna kregen we een schort en een mutsje. Want we gingen pizza maken.
Maar eerst moesten we handen wassen. En er werden groepjes gemaakt. Elk groepje kreeg een kok. De koks die leerden om kok te worden. Eerst gingen de koks uitleggen en laten zien hoe je een pizza maakt. Er stond heel veel dop de tafel van het groepje. Er stond pizzasaus, mozzarella en geraspte kaas, tomaatjes, ananas, paprika en spekjes. Ik had geraspte kaas, pizzasaus en drie tomaatjes.
Toen alle groepjes klaar waren gingen de pizza’s in de oven. Toen gingen we weer naar de tafel. Op de tafel lagen servetten om te vouwen. We moesten een waaier vouwen. Die waaier was best lastig. Toen we net klaar waren kwamen de pizza’s.  En je kreeg een mes en een vork. Je mocht met bestek of met je handen eten.
Daarna gingen we dansen. En toen gingen we weer naar school.
Van Alexander