Het geheim

En dus mogen we eigenlijk niet verklappen wat ons geheim is

Daarom zeggen we niets en laten wij zien hoe je heel gemakkelijk een appeltaart kan bakken.
Dat is namelijk niet geheim.


Je hebt ingrediënten nodig en die moet je op een weegschaal afwegen.
Je kan op de foto heel goed aflezen wat je allemaal nodig hebt.

Stap 1

Als je de boter een poosje op een warmhoudplaatje zet, smelt de boter en dit werkt veel sneller dan alles door elkaar kneden.

Stap 2

Bij de boter en de suiker gooi je ook het meel.
Dit noemen ze ook wel bloem.

Stap 3

De appels moeten ook nog in kleine stukjes.


Dat doe je met een aardappelschilmesje.
Dit mesje is heel scherp en daarom moet je dit heel voorzichtig doen.

Stap 4

Er moeten heel veel appels in kleine stukjes, dus iedereen moet meehelpen.

 

Stap 5

Dan alles in de springvorm. Het deeg netjes op de bodem en tegen de rand.
Dan een laagje appels met wat rozijnen en suiker.

 
Daar over alleen appels, want rozijnen branden zo snel aan in de oven.
Nog even goed kijken hoe ziet het er nu uit?

De oven in

Dan de oven deze is al een tijdje aan want hij moet al lekker warm zijn voordat de taart er in gaat.


De oven staat op 200 graden en de taart moet er een uur in. Gelukkig kunnen wij een poosje buiten spelen want het ruikt al heel snel erg lekker in de klas.

 

Wachten

Wat duurt een uur lang zeg...

Wij gaan maar snel het recept even opschrijven met een tekening er bij, want we moeten wel onthouden hoe je ook alweer een appeltaart maakt.

 

Proeven!

Ja, en dan moeten we natuurlijk ook even proeven.